משכנתא הפוכה

המדריך למשכנתא הפוכה

המושג משכנתא מתייחס לרוב לקבלת הלוואה לצורך רכישת דירה, אולם המונח משכנתא הפוכה מתייחס לקבלת הלוואה בתמורה לשעבוד נכס קיים. משכנתא זו מיועדת לבני 60 פלוס ואך ורק הם זכאים לקבלה.

 הסיבה לכך טמונה בעובדה כי בגיל זה, בדרך כלל, קיים נכס שניתן לשעבדו בתמורה לקבלת ההלוואה. המשכנתא ההפוכה משרתת את האוכלוסייה המבוגרת המתקשה לקבל הלוואות בדרכים אחרות וזאת מפאת הגיל והחשש לגבי האפשרות להחזר ההלוואה לאורך זמן.

 משכנתא הפוכה מאפשרת ללקוחות לחיות בנכס הקיים לאורך תקופת החיים הנותרת ובמידה והלווה נפטר, הרי שהמלווה מקבל את הנכס או שניתנת ליורשיו זכות ראשונים ואפשרות לפירעון ההלוואה ולקבלת הנכס.

 

תנאים לקבלת משכנתא הפוכה

 

בשונה ממשכנתא רגילה, המשכנתא ההפוכה מוגדרת כהלוואה לכל מטרה. היא אינה מוגבלת בזמן ואין צורך להחזירה בהחזרים חודשיים שוטפים. קבלת ההלוואה אינה מותנית במבחני הכנסה ואין צורך לערוך ביטוח חיים כפי שנדרש במשכנתא רגילה. הסיבה לכך הינה כי המלווה אינו מקבל החזרים שוטפים אלא את הנכס בתום תקופת ההלוואה.

 המשכנתא ההפוכה ניתנת לפירעון בכל רגע נתון וזאת ללא קנס יציאה. במקרים בהם הלווה החליט לעבור לדיור מוגן, הרי שיש בידיו את האפשרות להשכיר את הנכס למשך 7 שנים וזאת במטרה לאפשר לו לשוב לדירתו במידה והשהייה בדיור המוגן אינה מתאימה לו.

 על מנת לקבל את ההלוואה, הבית חייב להיות בבעלות מלאה של הלווים או של אחד מהם והנכס חייב להופיע ברשומות של אחד מהגופים בהם רושמים נכסים: מנהל מקרקעי ישראל, טאבו או חברה לשיכון. במידה והנכס מושכר במעמד מתן ההלוואה, הרי שעל השוכרים לחתום על התחייבות לפנות את הנכס במידה והוא נמכר, מדובר בתנאי בסיסי ויסודי לאישור ההלוואה.

 

הריבית במשכנתא הפוכה

 

הריבית במשכנתא הפוכה נצברת לאורך הזמן ואינה כוללת תשלומי ריבית שוטפים כפי שמקובל במשכנתא רגילה. אחוזי הריבית במשכנתא הפוכה הינם גבוהים מאלה של משכנתא רגילה ועומדים לרוב על 5.5% וזאת כתלות בגיל הלווה, שווי הנכס, צמוד מדד ופרמטרים נוספים. נוסף על הריבית, ישנן עלויות נוספות בהן דמי טרחת עו"ד, הוצאות פתיחת תיק ודמי טרחה לשמאי. ליווי של עורך דין מומחה הינו חשוב וחיוני בהליך זה, שכן הוא זה המסביר ללווה את התנאים של ההלוואה וחותם על המסמכים לפתיחת התיק.

 

היתרונות במשכנתא הפוכה

 

  • בהלוואה מסוג זה אין צורך להחזיר כספים מדי חודש, אך ניתן להחזיר את הריבית.
  • קבלת ההלוואה אינה מותנית בהכנסות שוטפות או בחתימה של ערבים. הביטחון היחידי הנדרש הוא בעלות על דירת מגורים ובמקרים מסוימים בעלות על נכסים אחרים.
  • קבלת ההלוואה מאפשרת ללווה להמשיך ולהתגורר בביתו בזמן ההלוואה וזאת בשונה ממצבים של מכירת הנכס.
  • את ההלוואה ניתן להחזיר בכל שלב וזאת ללא תשלום קנס.
  • מדובר באמצעי מימון היכול לעתים להוות אמצעי מימון יחיד וזאת מלבד קצבת הזקנה שלרוב אינה מספיקה לקיום בסיסי. ההלוואה מאפשרת להעלות את רמת החיים ומעניקה שקט וביטחון כלכלי.

 

 

החסרונות במשכנתא הפוכה

 

לצד היתרונות הרבים המאפיינים את המשכנתא ההפוכה, הרי שישנם גם כמה חסרונות:

  • הלווה לא יכול לדעת האם הכסף שקיבל בהלוואה אכן יספיק לו עד ליומו האחרון.
  • יש להביא בחשבון כי ערך הדירה צפוי להשתנות לאורך זמן ההלוואה ובמידה וערך הדירה עולה, הרי שהלווה לא מקבל יותר כסף שכן הנכס כבר ממושכן.
  • אחוז ההלוואה הינו נמוך בהשוואה לערך הדירה בשוק החופשי, מה שאומר שהלווה מפסיד במובן מסוים אך חוסך בהוצאות שכירות.
  • הריבית אינה משולמת באופן שוטף לאורך שנות ההלוואה, אולם היא נספרת על ידי המלווה. בתום תקופת ההלוואה, הלווה או יורשיו מתבקשים להחזיר את אחוז הריבית על ההלוואה. הריבית נצברת ככל שהזמן עובר וגדלה ויש להביא זאת בחשבון.
  • משכנתא הפוכה לא ניתנת על ידי הבנקים, אלא על ידי גופים המתמחים בתחום. עובדה זו מורידה את מידת התחרות ועל כן הריבית על סוג משכנתא זה הינה גבוהה.
  • עלות פתיחת התיק אינה זולה ויש להיעזר בעורך דין מנוסה המתמחה בנושא, מה שכרוך בעלויות נוספות. על מנת להבין האם צעד זה הינו נכון ומתאים עבורכם, מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי אובייקטיבי טרם קבלת ההחלטה על לקיחת ההלוואה.
  • בכל קבלה של סכום כסף גדול, ישנו חשש לניהול לא נכון של הכסף, העלול להתבזבז ולהיעלם.
  • צעד של לקיחת ההלוואה, עלול ליצור חשש בקרב הילדים לגבי מה יישאר להם.

פירעון ההלוואה

 

פריעת המשכנתא הינה אפשרית בכל עת וזאת ללא תשלום של קנס יציאה. פירעון ההלוואה יכול להתבצע על ידי מכירת הנכס או בעזרת מקורות מימון אחרים. ישנה אפשרות להקטנת החוב באמצעות תשלום הריבית בתקופת ההלוואה החוסכת את הצורך בתשלום ריבית על ריבית. הסכום שניתן לקבל הינו בהתאם לגיל הלווה, כאשר הטווח הינו 15%-50% משוויה של הדירה וזאת לאחר ביצוע הערכת שמאי.

בגיל 65 ניתן לקבל הלוואה בגובה של 15% מערך הדירה, בגיל  65 – 20%, בגיל 75 – 32% ובגיל 85 כ – 49%.

מה זה משכנתא הפוכה

למי מתאימה ההלוואה ?

הלוואה זו נועדה לסייע לפנסיונרים שפרשו ממעגל העבודה ומוצאים עצמם בסיטואציה כלכלית בעייתית. הירידה בהכנסה בשילוב של שינויים בצרכים וברצונות, מביאה קשישים רבים להתמודדות עם קשיים כלכליים.

המשכנתא ההפוכה מהווה אחד הפתרונות למצב זה. רבים מהזוגות המבוגרים שהינם מחוסרי הכנסה קבועה, זקוקים לפתרונות כלכליים שיסייעו להם להתקיים בכבוד. במידה ובני הזוג הינם בעלי דירה, הרי שהם יכולים לפנות לקבלת הלוואה בצורה של משכנתא הפוכה מאחד הגופים המתמחים בתחום.

על מנת לקבל החלטה נכונה ומושכלת, בטרם נקיטה בצעד משמעותי ובעל השלכות נרחבות מסוג זה, הרי שמומלץ להכיר את היתרונות והחסרונות של המהלך. בנוסף, רצוי לקבל ייעוץ מקצועי ואובייקטיבי שיאפשר לכם לקבל החלטות בהתאם לנתונים האישיים שלכם. ההלוואה ניתנת בהסתמך על יכולותיו של הלווה וצרכיו האישיים.

 מדובר במקור כספי שנועד לשמש לצרכי מחייה או עבור הוצאה כספית גבוהה. המשמעות של ההלוואה הינה שעבוד הנכס וקבלת סכום כסף בגובה של עד מחצית מערכו. במקרה של פטירה, היורשים מחויבים להשיב את החוב בתוך שנה ממועד הפטירה וזאת בדרך המתאימה להם וללא חובת מכירת הנכס.

השימושים של משכנתא הפוכה

השימוש השכיח במשכנתא זו הינו לצרכי מחייה יומיומיים עבור אוכלוסייה מבוגרת שאין לה הכנסות. את כספי ההלוואה ניתן ומומלץ להפקיד בתוכנית המעניקה למשפחה קצבה חודשית המאפשרת קיום ומחייה בכבוד. שימוש נוסף של ההלוואה הינו למימון המעבר לדיור מוגן.במקרים אלה, ההלוואה מאפשרת למשפחה פרק זמן לקבלת החלטה סופית למעבר לדיור מוגן וזאת בטרם מכירת הנכס.

החזר ההלוואה במצבים אלה מתבצע לאחר מכירת הנכס, לאחר שהדייר החליט לעזוב את בית האבות או לאחר שנפטר. המשכנתא ההפוכה משמשת, לעתים, גם לצורך פירעון של משכנתא רגילה. במקרה זה, הבעלות על הנכס נותרת בידי הלווה ואינה מועברת לגוף הממשכן.

אלטרנטיבת מימון לאוכלוסייה המבוגרת

המשכנתא ההפוכה מהווה אלטרנטיבת מימון לאוכלוסייה המבוגרת ובמיוחד עבור אלה שהכנסתם השוטפת הינה נמוכה. ההלוואה עשויה לסייע עבור מי שאין ביכולתו לקיים את עצמו או לקבל מימון בדרכים אחרות. העלייה בתוחלת החיים והרצון של בני הגיל השלישי לחיות בכבוד וברווחה, מחייבים מציאת מקורות מימון בנוסף להסדרי הפנסיה והתשלומים מהמוסד לביטוח לאומי.

רבים מבעלי המשקים החקלאיים חיים ומגוררים במשק עצמו ולעתים מדובר במקור הכנסה יחיד ללא מקורות כספיים נוספים. מציאות זו הינה מוכרת ורחבה במגזר החקלאי והיא מונעת מהורים בעלי זכויות בנחלה ליהנות מחיי רווחה ולממש את שוויה הכלכלי האמיתי של הנחלה. בעלי משקים חקלאים רבים מוצאים עצמם מתקשים לסייע לילדיהם מבחינה כלכלית וכן לקיים הסדרי חלוקת רכוש של זכויות הנחלה בין הילדים לאחר פטירתם.

חקלאים רבים הגרים במשק, מתקשים למצוא מקורות הכנסה נוספים בהגיעם לגיל מבוגר ואין באפשרותם לחיות חיי רווחה, ליהנות מאיכות חיים טובה ולסייע לילדיהם. על בעלי נחלות רבים למצוא דרכים חלופיות למימוש הפתרונות שמציע שוק המשכנתאות ואחד הפתרונות הטובים ביותר הינו המשכנתא ההפוכה.

פתרון להורשת נחלה במושב

המשכנתא ההפוכה מאפשרת לבני הגיל השלישי לקבל דמי מימוש על הנחלה וזאת בניכוי הוצאות ומשך שנות המגורים. פתרון זה מאפשר לבעלי הנחלה להמשיך לגור בביתם במשק עד לסוף ימיהם וזאת ללא חשש מאיבוד קורת הגג שבנו בעמל רב. במסלול זה, הבנק רוכש את הזכויות במשק כבר בשלב מתן ההלוואה ומאפשר ללווים להתגורר במשק. ההלוואה ניתנת על ידי גופים פיננסיים שונים לבעלי משק חקלאי שגילם מעל 60 ושברשותם נכס מגורים בו הם מתגוררים ששוויו הינו 100 אלף דולרים לפחות. מדובר בפתרון המאפשר לעשות שימוש בנכס הנדל"ן באופן ההופך אותו לנכס פיננסי ולמקור הכנסה, כאשר גובה ההלוואה נקבע בהתאם לשווי המשק.

היתרון המרכזי של הלוואה מסוג זה הינו האפשרות לבעלי המשק להמשיך להתגורר במשך כל ימי חייהם בביתם. כמו כן, ישנה אפשרות ליהנות מעלייה בערך המשק לאורך תקופת ההלוואה.

האפשרות לקבלת ההלוואה אינה תלויה במצבו הבריאותי של נוטל ההלוואה והגיל המבוגר מהווה יתרון. בנקים למשכנתאות נוטים להערים קשיים על בעלי נחלות ליטול הלוואות ומשום כך, הפתרון של משכנתא הפוכה הינו ייחודי ויעיל במיוחד. ההלוואה יכולה לשמש לכיסוי חובות המשק וזאת ללא הכרח בעזיבת המשק או במכירתו.

 כיום, ההלוואה ניתנת לבעלי נחלות שברשותם חוזה חכירה ישיר עם מינהל מקרקעי ישראל, אולם בעתיד צפויים להיחתם הסכמי חכירה ארוכי טווח בין המתיישבים לבין מינהל מקרקעי ישראל שיאפשרו נטילת משכנתאות גם לבעלי נחלות שכיום זכויותיהם מוגדרות כזכויות נחותות של בר רשות.

סכום חד פעמי או קצבה חודשית לשיפור איכות החיים

המסלול מתאים למי שמעוניין לקבל סכום כסף חד פעמי או קצבה חודשית. הלוואה מסוג זה מתאימה בעיקר עבור האוכלוסייה המבוגרת בגיל פרישה שאין לה הכנסות מספקות. ההלוואה נועדה גם למצבים בהם ההוצאות השוטפות בחיי היומיום הינן גבוהות ומכבידות וכן עבור מימון צרכי סיעוד וצרכים בריאותיים אחרים. במדינת ישראל, ישנם כמה גופים המספקים משכנתא הפוכה שרובם הינם חברות ביטוח.

כאשר בעלים של נכס זקוקים לסכום כסף חודשי לצרכי מחייה, באפשרותם להשיג ולממן אותו ממשכון של הנכס שברשותם או חלקו בבנק. בתמורה לצעד המשכון, הבעלים של הנכס מקבלים הלוואה או סכום חודשי וזאת עד שהם הולכים לעולמם או עוזבים את הבית. בפעולה זו, בעל הנכס מקבל סכום כסף ולא משלם לבנק ומכאן השם משכנתא הפוכה. הלוואה מסוג זה מספקת ללווים הכנסה חודשית וזאת לאחר שיצאו לפנסיה או שאיבדו את מקום עבודתם.

משכנתא זו אינה מוגבלת בזמן וההחזר נדחה ליום שבו הלווה עובר לדיור מוגן או לבית אבות וכן במקרה של פטירה. בכל מקרה בו הלווה עבר לבית אבות, הרי שיש להחזיר את החוב בתקופה של עד 7 שנים ממועד המעבר לבית האבות.

תנאים ומאפיינים

משכנתא הפוכה ניתנת עבור נכסים ששווים עולה על 400 אלף שקלים. אחוזי המימון משתנים בהתאם לשווי הנכס ונעים בין 15% ל – 50%. קבלת ההלוואה מתבצעת לאחר בדיקת והערכת שמאי לגבי ערך הנכס. בשונה מהלוואות אחרות, הבטוחה היחידה הנדרשת היא הדירה, כאשר בסוף התהליך הנכס נמכר והסכום שמתקבל מעבר לכיסוי המלא של ההלוואה, מועבר ליורשים.

הנכס שמעובר למשכון חייב להיות בבעלותם המלאה של הלווים וזאת ללא משכון. הנכס יכול להיות רשום על שני בני הזוג או על שם אחד מהם. במידה וקיים חוב על הנכס, הרי שהכספים שיתקבלו מההלוואה יועברו לסגירת החוב הקיים ולאחר מכן הסכום שנותר מועבר ללווים. אחוזי המימון נקבעים גם מתוך התייחסות לחובות הקיימים, כאשר הגבול העליון של אחוזי המימון אינו יכול לעבור את ה – 50%. ההלוואה מתאימה במיוחד לאוכלוסייה מבוגרת שכן אין החזר חודשי והלווים אינם חייבים להיות בעלי הכנסה קבועה. ההליך אינו מצריך רכישת ביטוח חיים או מתן הצהרת בריאות והתנאי היחיד הינו שהלווים מסוגלים לחתום על המשכנתא בעצמם.

דיווח שנתי ואפשרות להגדלת מסגרת ההלוואה

במידה והלווים ניצלו את מלוא מסגרת ההלוואה וזקוקים למימון נוסף, הרי שבאפשרותם לפנות לחברה או לגוף שמספקים את ההלוואה ולהגיש בקשה להגדלת מסגרת המימון. בקשה מסוג זה תתקבל ותאושר במקרים בהם ערך הנכס עלה וזאת בכפוף לבדיקת והערכת שמאי עדכנית. רובן של החברות המספקות את השירות מדווחות מדי שנה על המצב הנתון של ההלוואה בסוף השנה. הדיווח השנתי נועד לאפשר ללווים לבדוק, לעקוב ולראות את מצב ההלוואה שלהם בכל סוף שנה.

 הלווים נדרשים לענות על שאלון קצר פעם בשנה וכן עליהם לוודא כי קיימת פוליסת ביטוח תקפה על הנכס לשנה הקרובה. הרעיון של משכנתא זו, המבוסס על משכון הבית וקבלת כסף מזומן, הגיע לישראל לאחר שהצליח במדינות אחרות ברחבי העולם.  הפטנט נוסה בהצלחה בארה"ב ולאחר מכן במדינות נוספות ועשה עלייה לישראל. במדינת ישראל בה קצבת הזקנה הינה מהנמוכות בעולם המערבי, עם שיעור חוסכים לפנסיה נמוך ושיעור גבוה של בעלי נכסים, למודל זה יש פוטנציאל הצלחה גבוה.

החששות והקשיים של האוכלוסייה המבוגרת בישראל

על אף היתרונות שמציעה השיטה וההתאמה למאפיינים של האוכלוסייה המבוגרת במדינת ישראל, הרי שהיא טרם מיצתה את הפוטנציאל הטמון בה. השיטה הזו עדיין נחשבת לחדשה באופן יחסי בישראל ולציבור הישראלי לוקח זמן להתרגל לרעיונות חדשים, גם אם הם טובים. הביקוש למשכנתא ההפוכה עוד לא הגיע למקסימום וההסבר לכך טמון בעובדה כי השיטה פונה לקהל מבוגר החושש מחידושים.

בישראל ובשונה מארה"ב, ישנם קשישים רבים המתגוררים באותם הבתים אליהם נכנסו עוד כשהיו צעירים, מה שיוצר זיקה רגשית. לכך ניתן להוסיף את הקושי של הורים לחשוב שלא יוכלו להוריש את הנכס לילדיהם. הורשה של נכס למגורים נחשבת בארץ לטובה יותר מאשר ירושה כספית, היחס לפיסת קרקע בישראל הינו כאל נכס יקר ערך במיוחד ולעתים אין מדובר במחשבה רציונלית.

חשש נוסף הינו כי הבנקים מנסים לתפוס "טרמפ" ולנצל את המצב וזאת נוכח חוסר האמון של חלק מהציבור כלפי המערכת הבנקאית. החששות הללו טבעיים ומובנים, אולם אינם מבוססים על עובדות ונתונים, שכן הלקוח אינו משלם דבר כל עוד הוא בחיים, הוא אינו מפונה מביתו ולכן מדובר בקרש קפיצה לקשישים רבים.

 הקושי להתקיים בישראל מקצבת זיקנה בישראל הביא למצב בו אנשים רבים מתגוררים בנכסים יפים, אך נאלצים לחשב כל שקל למזון ולתרופות.

פתרון משתלם ומוצלח למגוון צרכים

הלוואה זו מהווה פתרון משתלם ונוח לקשישים רבים, אולם החשש מתגובת הילדים שהינם היורשים הפוטנציאליים, עלול למנוע מחלק מהם מלעשות את הצעד. עבור קשישים שאין להם ילדים, הרי שמדובר בפתרון מצוין. מצב של משבר כלכלי מגדיל את הביקוש למסלול זה, שכן ישנם יותר צעירים הזקוקים לסיוע כספי מהוריהם ולעתים קרובות, הפנסיה אינה מספיקה והעמותות שעוזרות לקשישים מתקשות לסייע לכולם.

כיום, הבנקים מבצעים סלקציה רחבה יותר של הנכסים ובוחנים היטב את שוויו של הנכס, את מיקומו ואת אמינותו של הלקוח. באופן כללי, מצב של משבר הכלכלי מביא לעלייה בעסקאות של משכנתא הפוכה. הרעיון לייבא את השיטה עלה כבר במהלך שנות ה – 90. משרד השיכון היה מעוניין להפוך את היוזמה לפרויקט ממשלתי שנועד לסייע לקשישים עניים ללא פנסיה, אך בעלי נכסים. היוזמה הממשלתית לא צלחה והרעיון מיושם כיום באמצעות פרויקטים פרטיים. מומחים בתחום טוענים כי מדובר ברעיון בעל פוטנציאל רב שיש להתרגל אליו וגם הרעיון של כרטיס אשראי שהגיע לישראל, התקבל ונתפס כלא הגיוני והפך למוצר מצליח במיוחד.

מודל המתאים למאפייני החיים של האוכלוסייה המבוגרת במדינת ישראל

הרעיון והמודל אינם מתאימים לכל המדינות. לדוגמא, בשווייץ רק כ – 30% מהקשישים הינם בעלי דירות, אך הם נהנים ממערכת פנסיות מפוארת. בישראל, 80% מהאנשים מחזיקים דירה בבעלותם, אולם רק 45% מקבלים פנסיה. מצב זה מהווה קרקע פורייה לביקוש גבוה ולהצלחה של מודל זה בישראל. הנתונים מראים כי בישראל ישנם מבוגרים רבים שחיים לבד וחשים חוסר ביטחון כלכלי. עבורם, מסלול זה מהווה סוג של תוכנית חיסכון נזילה. הלקוח נשאר בביתו, מוגן, אינו נדרש להחזר חודשי ולמעשה הוא רק מרוויח מהמהלך.

לסיכום, משכנתא הפוכה הינה הלוואה הניתנת לאוכלוסייה של בני 60 ומעלה וזאת בתמורה למשכון הנכס שבבעלותם. מדובר בפתרון המתאים לקשישים שאין להם הכנסה חודשית קבועה וחשים חוסר ביטחון כלכלי.

יתרונות השיטה הינם רבים: אין החזר חודשי, אין צורך בביטחונות מלבד הנכס עצמו, הלקוח ממשיך להתגורר בביתו ומקבל סכום כסף גדול, בין אם כסכום חד פעמי ובין אם כקצבה חודשית. בישראל, מדובר בפתרון שעשוי להוות כלי יעיל להקלה על מצבם הכלכלי הלא פשוט של קשישים רבים המתקשים להתקיים בכבוד מקצבת הזיקנה או הפנסיה.

גובה ההלוואה נקבע בהתאם לשווי הנכס ועומד על שיעור שנע בין 15% – 50% מערך הנכס. ההלוואה ניתנת על ידי גופים פיננסיים שונים, ברובם חברות הביטוח ומאפשרת לאוכלוסייה המבוגרת לשפר את איכות חייה בצורה ניכרת. טרם קבלת ההחלטה, מומלץ להתייעץ עם מומחי ייעוץ משכנתאות הבקיאים בתחום וזאת על מנת להבין את הצרכים והמאפיינים האישיים שלכם ולהתאים עבורכם את המשכנתא בצורה אופטימלית שתשרת בצורה מיטבית את צרכיכם.

מאמר נוסף על משכנתא הפוכה

נשמח לייעץ ולהתאים לכם את המשכנתא הפוכה המתאימה לצרכים שלכם, פנו אלינו עכשיו

נהנתם מהמאמר נשמח לשיתוף:)

לשתף בפייסבוק
לשתף בלינקדין
לשתף במייל
לשתף בווצאפ
לשתף בטלגרם

לייעוץ השאירו פרטים כבר חוזרים:)

בשליחת הפרטים את/ה מאשר את מדיניות הפרטיות של יעדים-מדיניות הפרטיות

אהבתם את המאמר? הנה עוד כמה שאסור לפספס!

מימון כנגד נכסי נדלן

מימון כנגד נכסי נדל"ן

רוב אזרחי מדינת ישראל, נוטלים הלוואות, בגלל יוקר המחיה, בעיות שיש עם תזרים מזומנים של העסק, סיוע לילדים ברכישת נכס. רבים נקלעים לקשיים כלכלים  ואם

קרא עוד »
משכנתא הפוכה לגיל 60

משכנתא הפוכה לגיל 60+

במקרים רבים, זוגות מבוגרים יש בבעלותם נכס ששוויו עולה על מיליון שקלים חדשים והם אינם מעוניינים להישען על ילדיהם, היות וחסכונות הפנסיה אינם מספיקים לצרכי

קרא עוד »
מחשבון משכנתא

מחשבון משכנתא

הגענו למסקנה שכל התחלה של רכישת נכס חדש מתחילה בבדיקה במחשובוני המשכנתא השונים שקיימים ברשת. הפעם החלטנו לקצר לכם את הזמן ולבצע בשבילכם מחקר איפה

קרא עוד »
משכנתא לנכס מסחרי

משכנתא לנכס מסחרי

אחת מהעלויות הכבדות והמעיקות ביותר בהן נדרשים בעלי עסקים לשאת, היא עלות תשלומי השכירות על הנכסים המסחריים. באזורים מרכזיים ונחשבים, אנו עשויים לשלם לפעמים עשרות

קרא עוד »
תנאים לקבלת משכנתא

תנאים לקבלת משכנתא

באופן טבעי לגמרי, כל מי שילווה לכם כסף, ירצה לצמצם ככל האפשר את הסיכון לכך שכספו לא יושב לו במלואו. בנקים למשכנתאות אינם יוצאים דופן

קרא עוד »
אישור עקרוני למשכנתא

אישור עקרוני למשכנתא

עבור מרבית האנשים, קבלת משכנתא הינה חוויה מסוג חדש, משהו שהם, בעבר, מעולם לא חוו כמותו. באופן טבעי לגמרי, חוויה זו כוללת גם היכרות עם

קרא עוד »
יועץ משכנתאות מומלץ

יועץ משכנתאות מומלץ

תחילת המילניום שלנו הצמיחה רשימה נאה ומכובדת של מקצועות, שלא הכרנו אותם בעבר, אחד מהמקצועות המשמעותיים הללו הוא יועץ המשכנתאות הפרטי והבלתי תלוי (בניגוד ליועץ

קרא עוד »